RC Tank


Torro T34/85 (1:16 / BB)slechts 248,95

Bekijken »

Torro Tiger I (1:16 / IR)slechts 118,95

Bekijken »

Torro M26 Pershing Snow Leopard (1:16 / IR)slechts 228,95

Bekijken »

Torro M41 Walker Bulldog (1:16 / IR)slechts 228,95

Bekijken »

Torro Sherman M4A3 (1:16 / IR)slechts 495,95

Kopen »

Torro Kingtiger (1:16 / IR)slechts 448,95

Kopen »

Torro Sturmtiger (1:16 / IR)slechts 238,95

Kopen »

Torro Tiger 1 (Late Edition) (1:16 / IR)slechts 238,95

Bekijken »

Torro ZTZ 99 (1:16 / BB)slechts 268,95

Kopen »

Torro Jagdpanther (1:16 / BB)slechts 143,95

Bekijken »

Over de RC Tank

Een interessante maar lange tijd niet zo populair RC product, is toch wel de RC tank. Niet alleen bij RC fanaten maar, ook bij historici, traditionele model bouwers, hobbyisten, tank guru's en liefhebbers van militairen voertuigen is de RC tank extreem populair. Er zijn veel verschillende radiografisch bestuurbare tanks op de markt, met allemaal verschillende mogelijkheden. Voor een smal, tot een groot budget, er is voor ieder wat wils.

Maar, let wel op. Hoe verder je wil gaan qua mogelijkheden en features bij deze hobby, hoe hoger het prijskaartje. Zo kun je bijvoorbeeld een RC tank kopen op schaal 1:4 van ruim 250KG. Maar, laten we realistisch blijven. Naast prijs zijn er nog veel meer zaken om af te wegen in de zoektocht naar je favoriete radiografische tank.


Kies de juiste radiografische tank

Wanneer je van plan bent een RC tank te kopen, is er veel om over na te denken. Hoeveel wil je bijvoorbeeld uitgeven? Voor welke leeftijdsgroep is de op afstand bestuurbare tank bedoelt? Wil je een kant en klare RC tank, die direct vanuit de doos gebruikt kan worden, of wil je er eerst tijd in steken om hem te verven en op maat te maken? Welke features van de radiografisch bestuurbare tank zijn voor jou van belang? Hopelijk voel je jezelf nog niet verloren en lees je verder. We behandelen al deze RC tank features zodat jij een goede keuze maken kan.

Allereerst de schaal, deze refereert aan de grote van de radiografische tank ten opzichte van een originele tank. Als voorbeeld een RC tank van 1:20 betekend dat deze een grote heeft van 1/20e ten opzichte van het origineel. Dit is een belangrijke factor in je afweging, in het bijzonder als je meer dan één RC tank kopen wil of interactie gaat zoeken met andere RC tanks. Voor serieuze radiografisch bestuurbare tank fans en andere RC tank liefhebbers is 1:20 (of lager) een prima schaal. Koop je de radiografische tank om eens te ontdekken hoe alles werkt? Dan maakt de schaal minder uit.

Een ander belangrijk aspect bij de keuze van een radiografisch bestuurbare tank, is de vorm. Vaak wil je alleen een RC tank kopen, die ook lijkt op het echte model. Heb je veel interesse in Wereldoorlog II, dan heb je geluk. Er zijn veel RC tanks beschikbaar, modellen van zowel de geallieerden als die van de nazi's. Zoek je géén radiografische tank uit deze periode, kan het wat moeilijker zijn om een passend model te vinden.

Voor een complete RC tank ervaring, is het natuurlijk belangrijk om een op afstand bestuurbare tank te vinden die in staat is om Airsoft BB's af te schieten. Dit is een unieke feature die alleen de RC tank heeft. Bij de meeste RC tank modellen, is het mogelijk om de koepel bovenop te bewegen. Zo kan je goed richten op het doelwit alvorens je een schot lost. Tot slot is een andere unieke feature van de RC tank, de infrarood sensor / laser. Deze sensoren zijn in staat om elk schot te detecteren om bij te kunnen houden hoe ver 'beschadigd' de RC tank is.


Gebruik van de op afstandbestuurbare tank

Ben je van plan om een RC tank te kopen, die je gaat gebruiken in een gebied met andere RC voertuigen? Dan is het slim om te kijken naar het type controller dat standaard meegeleverd wordt bij de RC tank. Mocht je RC tank beschikken over een 2,4GHz zender, dan maakt dit niet uit. Anders is het van belang om te zorgen dat elke RC voertuig op een andere frequentie zit.

Heb je een keuze gemaakt en ga je bij ons een RC tank kopen? Dan kun je, nadat de batterijen zijn opgeladen, je eerste missie uitvoeren. Als het de eerste keer is dat je de RC tank gebruiken gaat, kunnen de mogelijkheden misschien wat overweldigend zijn. Ondanks het feit dat elke radiografische tank anders is, hebben we een kleine handleiding gemaakt om je op weg te helpen.

  • Na het plaatsen van je opgeladen batterijen in de controller en de RC tank, zet je de controller aan. Daarna zet je ook de radiografische tank aan met de power switch.
  • Raak gewend aan de draadloze controller. De draadloze controller van de RC tank zou twee joysticks moeten hebben. Met de rechter joystick bepaal je de kant waar de RC tank heen gaat, de linker joystick veranderd de richting van het kanon.
  • Oefen het bewegen van de RC tank via de rechter joystick. Druk je op omhoog, dan gaat je radiografisch bestuurbare tank vooruit, druk je de joystick naar beneden, beweegt de RC tank naar achter. Een tikje naar links zorgt ervoor dat de RC tank naar links gaat, een beweging naar rechts zorgt ervoor dat de radiografische tank naar rechts gaat. Experimenteer met de joystick tot dit eenvoudig voor je is.
  • Hetzelfde geld voor de linker joystick. Oefen ook hiermee tot je er mee bekend bent.
  • Heeft je op afstand bestuurbare tank meerdere opties? Dan zouden er knoppen aanwezig kunnen zijn om Airsoft BB's af te schieten, geluid af te spelen of rook los te laten komen. Hou in gedachte dat je deze aanvullingen wel eerst moet laden natuurlijk!

Met bovenstaande tips zou je al een heel stuk vooruit moeten kunnen komen met je RC tank. Lees sowieso de handleiding na voor aanvullende tips toegespitst op jou op afstand bestuurbare tank.


De RC tank schilderen

Ben je een echte fan van de geschiedenis, of heb je gewoon zin om eens creatief te doen? Dan kun je er voor kiezen om je RC tank te schilderen. Hoewel de meeste RC tanks voorzien van een schildering komen, zijn er ook RC tanks die nog niet beschilderd zijn. Mocht je een geverfde radiografische tank opnieuw willen beschilderen, dan is dit ook geen probleem. Het is wel aan te raden om dan eerst een primer of grondverf te gebruiken.

Zorg ervoor dat je alles wat je nodig hebt om je RC tank te verven (sponzen, kranten, sprays, verf, kwasten, etc) in huis en klaar hebt staan. Ook is het handig om een plaatje online te zoeken, van de RC tank zoals je hem wil maken. Als je goed voorbereid bent, voorkom je dat je tijdens het verven van de radiografisch bestuurbare tank moet stoppen.


Een RC tank kopen?

Kort samengevat, kun je wel stellen dat er een hoop mogelijkheden zijn. Elk type RC tank, komt met andere mogelijkheden en uitbreidingen. Ben je van plan om niet al te veel geld uit te geven, dan is het raadzaam te kijken naar een model met de basis mogelijkheden. Heb je een ruimer budget, dan heb je opties van Airsoft BB kogels, tot rookgordijnen en geluidseffecten!

Laatst bijgewerkt: 25 mei 2024