Traxxas XO-1

895,95
Jong of oud, snelheid fascineert ons allemaal. Lekker sleutelen en racen met een RC auto is dan ook iets waar je urenlang mee zoet kan zijn. Kan het nog sneller? Jazeker..!

Direct leverbaar (razendsnel bij je thuis)

Over de Traxxas XO-1 RC auto

Met de XO-1 zet Traxxas weer een waar racebeest op de markt. Deze RC auto is namelijk in staat om eenvoudig snelheden te behalen boven de 150 km/h. Het model is dan ook niet voor niks in 2013 verkozen tot beste on-road model van het jaar. De Traxxas XO-1 is wat groter dan de meeste andere RC auto's en ligt ook beter op de weg. Dit is natuurlijk wel zo prettig als je hoge snelheden wil gaan halen.

Voor de XO-1 heeft Traxxas ervoor gekozen om samen te werken aan een motor met het bedrijf Castle Creations. Het resultaat van deze samenwerking is de Mamba Monster Extreme Speed Control. Dit onderdeel van de Traxxas XO-1 RC auto, komt het beste tot zijn recht bij het gebruik van een 6S LiPo batterij.

Prestaties van de Traxxas XO-1 radiografische auto

Een nieuwe ontwikkeling, die door Traxxas zelf is ontworpen, is het Traxxas Stability Management. Dit systeem zorgt ervoor, dat je op hoge snelheden kunt racen, zonder dat je hierbij de grip op de RC auto verliest. Door deze feature ben je in staat om sneller gas te geven, bochten op topsnelheden te nemen en om nog sneller tot stilstand te komen. Tijdens al deze handelingen zal de Traxxas XO-1 stabiel blijven en niet alle kanten op zoeven. Dit zorgt er voor dat zelfs beginnende RC auto fans met de Traxxas XO-1 vooruit kunnen.

Een doelstelling vanuit Traxxas, is het zorgen dat racen zo echt mogelijk lijkt. Om het racen nog realistischer te maken, heeft Traxxas de mogelijkheid ingebouwd om de XO-1 te voorzien van telemetrie sensoren. Via het Traxxas Link dashboard, kun je vervolgens de status van de accu bekijken, het toerental, de motor temperatuur en natuurlijk de snelheid van de auto. Ook is het mogelijk om via deze sensoren snelheidslimieten in te stellen. Wel zo prettig als je net begint met racen!

Zodra je de 100 km/h passeert met de Traxxas XO-1, dan zal de auto te maken krijgen met schokken. Het is belangrijk om deze af te vangen, zodat de RC auto er niet door beschadigd raakt. Daarom heeft Traxxas de XO-1 voorzien van Cush Drive schokdempers. De schokdempers zorgen ervoor dat je ook snel kan optrekken met de auto, zonder dat het je veel vermogen kost.

De Traxxas XO-1 RC auto kopen?

Uiteraard gaat het bij het kopen van een RC auto vaak voor een groot deel om prestaties en vermogen. Toch speelt ook het uiterlijk een rol bij de aankoop. De Traxxas XO-1 komt geleverd met door Bold ProGraphx geschilderde platen. Dit geeft de RC auto een nog stoerder en strakker aanzicht. Niet alleen zullen je tegenstanders het afleggen op grond van snelheid, ook het uiterlijk van deze auto is niet zomaar overtroffen.

Specificaties van de Traxxas XO-1 RC auto

Hieronder volgt een overzicht met de belangrijkste specificaties van de Traxxas XO-1 radiografische auto:

lengte (totaal):
68,6cm

breedte:
29,5cm

maximale snelheid:
150 km/h

motor:
Traxxas Big Block Brushless (1650 Kv)

controller:
TQi™ 2,4GHz met Traxxas Link Wireless Module

USP's van de Traxxas XO-1 bestuurbare auto

  • kant en klaar vanuit de doos
  • Shock-Absorbing Cush Drive™
  • voorzien van de nieuwe Traxxas Big Block motor
  • Castle Mamba Monster Extreme Speed Control
Review van op

Op dinsdag besteld en op woensdag deze RC auto in huis. Wat een beest. Ik race al goed een paar jaar en doe ook mee met wedstrijden. Heb nog niet eerder zo'n kracht gezien in een rc auto. Zeker een aanrader als het je om snelheid gaat en je er budget voor hebt! Top!