RC Boot


Volantex Claymoreslechts 68,95

Bekijken »

Volantex Vector 40slechts 68,95

Bekijken »

Volantex Bladeslechts 118,95

Bekijken »

Volantex Vector 80slechts 194,95

Bekijken »

Volantex SR48slechts 68,95

Bekijken »

Volantex Vector 28slechts 48,75

Bekijken »

Over de RC Boot

Er is niets leukers op een lekkere warme dag, om het water op te gaan met je radiografisch bestuurbare boot. Om er dan ook voor te zorgen dat iedereen van een RC boot kan genieten, hebben we in onze rc winkel verschillende modellen. Verschillend op het gebied van prijs, prestaties en meer!

Ben je van plan om een bestuurbare boot aan te schaffen? Dan ben je bij ons aan het adres. Je kunt hier meer lezen over de RC boot om er zo zeker van te zijn dat je de juiste keuze maakt. Er zijn namelijk niet alleen een hoop verschillende modellen, er zijn ook nog eens twee verschillende aandrijfsystemen die ervoor zorgen dat je RC boot door het water zoeft. Elk heeft zijn eigen voor en nadelen, die samen met je kennis niveau van belang zijn bij het maken van je keuzen.


De afstandbestuurbare boot

Afstandbestuurbare boten die via een batterij worden aangestuurd, waren vooral vroeger in de minderheid. Simpelweg omdat destijds de batterijen een slechte performance hadden. Gelukkig staat de techniek niet stil, en is hier veel vooruitgang ingekomen. Je ziet de elektrische afstandbestuurbare boot dan ook steeds meer en meer. Over het algemeen is de afstandbestuurbare boot een stukje kleiner, omdat de motor minder ruimte inneemt. Dit betekend uiteraard niet, dat een elektrische afstandbestuurbare boot automatisch trager is dan een afstandbestuurbare boot op brandstof!

In aanvulling op de snelheid en prestaties, is de elektrische afstandbestuurbare boot een stuk eenvoudiger in gebruik en onderhoud. Elektrische motoren hebben geen brandstof nodig en hoeven niet steeds te worden gereinigd om een topprestaties neer te zetten. Om deze reden gaan ze dan ook vaak een stuk langer mee. Deze eenvoud maakt het een stuk toegankelijker voor niet technische, of onervaren mensen.

radiografische boot met brushed motor systeem

De term brushed motor systeem, staat voor de aanwezigheid van koolborstels in deze motor. Dit systeem bestaat uit een zogenoemde tweefasige motor (het heeft twee aansluitdraden). Deze werkt op gelijkstroom en de snelheid van de radiografische boot kan worden bepaald met een mechanische of een elektronische regelaar. Een radiografische boot met brushed motor heeft onderhoud nodig en kan slijtgevoelig zijn (de koolborstels kunnen slijten). Laat daarom de accu een paar keer onbelast inlopen. Dit systeem wordt over het algemeen gebruikt voor een radiografische boot geschikt voor beginnende of niet technische mensen.

radiografische boot met brushless motor systeem

Dit systeem bestaat uit een zogenoemde driefasige motor (het heeft drie aansluitdraden). Dit systeem werkt op wisselstroom en de snelheid van de pulsen (frequentie) wordt bepaald door een elektronische snelheidsregelaar die gelijkspanning omzet naar een driefasige wisselspanning). Je kan de pulsen dichter of verder uit elkaar leggen (hiermee versnel of vertraag je) waardoor de motor van de radiografische boot sneller of trager zal draaien. De meeste van deze regelaars kun je gebruiken voor meerdere spanningen. De bruikbare spanningen (en toegelaten stromen) kun je vaak op de regelaar van de radiografische boot teruglezen.


De brandstof RC boot

De brandstof gestuurde RC boot is een andere prima keus. Over het algemeen hebben deze RC boten een langere gebruiksduur dan de RC boot die via elektriciteit werkt. Het is daarnaast ook eenvoudiger om de brandstof bij te vullen tijdens het gebruik. Dit is handig als je bijvoorbeeld een hele avond wil varen zonder je druk te hoeven maken over de levensduur van de batterij.

Daarnaast is het zo, dat veel gebruikers beweren dat een brandstof gestuurde RC boot een hogere snelheid kan behalen. Dit is voor hen de reden om voor dit systeem te kiezen. Een groot voordeel van het gebruik van een 2 cilinder motor bij de RC boot, is het geluid. Door het water zoevende hoort de bestuurder het geluid en de kracht van de motor.

de RC boot op benzine

Een benzine gebaseerde motor is groter dan een nitro gebaseerde motor. Met dat formaat komt natuurlijk extra kracht. Een RC boot aangedreven op benzine, kan vaak sneller gaan. Deze RC boot heeft wel meer water nodig en meer ervaring van de bestuurder. Het is de meest eenvoudige brandstof gestuurde boot om bij te vullen.

de bestuurbare boot op nitro

Voor de absolute top snelheden, heb je een bestuurbare boot op nitro nodig. Nitro is de laatste tijd steeds meer populariteit aan het winnen. Dit vooral vanwege de enorme snelheid en prestaties. Nitro brandstof voor een bestuurbare boot is echter wel erg duur, waardoor het voor de meeste hobbyisten geen optie is. Als je echter van plan bent om veel te racen (wedstrijden) of echt een Need For Speed hebt, dan is dit natuurlijk dé keus. Zorg er wel voor dat je ervaring hebt alvorens je een bestuurbare boot met nitro aanschaft.


Een RC boot kopen?

Om het samen te vatten, is er een hoop keus als het aankomt op de aanschaf van een RC boot. Er zijn veel logische keuzes, die je kan maken op basis van bijvoorbeeld leeftijd of ervaring level. Beginners kunnen het beste ervaring opdoen met een kwalitatieve, minder dure elektrische RC boot. Zodra je meer ervaring hebt met RC boten, zul je waarschijnlijk sneller kiezen voor een brandstof gestuurde of high-end elektrische RC boot. Heb je veel ervaring en een ruimer budget? Dan is uiteraard de RC boot op nitro dé perfecte keuze!

Laatst bijgewerkt: 18 juni 2024