Retourneren of ruilen


Het liefst zien we natuurlijk dat elke aankoop direct aan je eisen voldoet. Helaas is dit niet in elke situatie mogelijk. Zo kan het product 'in het echt' tegenvallen, of zit je wat krap bij kas. Ruilen en retourneren hoort nou eenmaal bij online shoppen. De RadioControlExpert accepteert je keus en hoopt dat een ander product je wel vrolijk maakt.


Valt het product nog te retourneren?

De RadioControlExpert geeft je 14 dagen bedenktijd na je aankoop. In deze tijd, kun je besluiten of je het product wil houden. Besluit jij dat je het product wil retourneren, dan kun je dit zonder kosten doen. Wel is het belangrijk dat je ons goed informeert over de status van het product. Wij zullen namelijk kosten in rekening moeten brengen, als het product beschadigd is, of voorzien van grove gebruikssporen. Het moet voor ons namelijk wel mogelijk zijn het product te verkopen. De schade moeten we in een dergelijk geval dan ook herstellen.


Hoe kan ik een product retourneren?

Ben je van mening dat het door jou aangekochte product nog in aanmerking komt voor een retournering? Neem dan meteen contact met onze klantenservice op. Vanuit hen, zul je een RMA formulier ontvangen. Elke retourzending dient van dit formulier voorzien te zijn. Het is anders voor ons magazijnteam onmogelijk om uit te zoeken welke aankoop er geretourneerd is.

Nadat je contact hebt opgenomen met onze klantenservice, ontvang je zo snel mogelijk het RMA formulier. We willen je verzoeken om dan binnen 14 dagen na ontvangst van het formulier de bestelling retour te zenden. Zo hoeven wij niet lang op de retourzending te wachten. Het is belangrijk om een bewijs van de retournering te bewaren. Er kan altijd iets met de post misgaan, met het bewijs valt in elk geval het pakket terug te vinden. Daarnaast raden we het ook aan om het pakket verzekerd retour te sturen. Je voorkomt dat het product via de post beschadigd bij ons wordt afgeleverd.


Wat gebeurd er dan?

Zodra wij het door jou teruggestuurde product ontvangen hebben, bekijken we het product en de huidige staat. We bekijken of alle onderdelen compleet zijn. Ook kijken we of de onderdelen nog werkende zijn. Direct na het afronden van deze controle, krijg je hiervan een bevestiging. Hierbij vermelden we meteen eventuele opmerkingen over de conditie van de retourzending.

We doen ons best om na ontvangst van het product, het aankoopbedrag spoedig te retourneren. Hiervoor nemen we maximaal 14 dagen de tijd, al leert de praktijk dat het vaak eerder is. Eventueel is het ook mogelijk een kadobon van onze webshop te ontvangen, ter waarde van het aankoopbedrag.