Torro Tiger I (1:16)

118,95
Door de modder, het losse zand of het heuvelachtige terrein reiden met een RC tank, is leuk om te doen. Simuleer een complete veldslag en geniet van de vele uitbreidingen die een RC tank heeft.

Direct leverbaar (in 1 tot 2 dagen bij je thuis)

Over de Torro Tiger I RC tank

In 1937 bedachten de bevelvoerders van het Duitse leger dat de Panzer III en Panzer IV tanks sterk genoeg waren. Toch begon men met de ontwikkeling en het ontwerpen van een sterkere en zwaardere tank. Dat dit niet voor niets was, bleek in de strijd tegen Rusland. Hier kwamen de Duitsers namelijk tegenover de sterke Sovjet T-35 en KV-1 tanks te staan. De huidige Duitse tanks waren op zoveel kracht niet op voorbereid.

Tijdens het ontwerpen van de Tiger I tank, kreeg ontwerper Porsche te maken met moeilijkheden. Aangestuurd door Dr. Erwin Alders begon vervolgens Henschel met een eigen versie van de Tiger I tank. Op de verjaardag van Hitler, 20 april 1942, waren beide ontwerpen in prototype fase. Beide ontwerpen werden aan een grondige inspectie en test onderworpen. Hieruit kwam het ontwerp van Henschel naar voren als winnaar. Doorslag hierbij, gaf de grote wendbaarheid van deze Tiger I tank.

De Tiger I RC tank staat dan ook bekend, om zowel zijn kanon als de bepantsering. De 88mm KwK 36 L/56 vormde het meest sterke anti-tankkanon destijds. Dit kanon, maakte het mogelijk om op ruim 1400m afstand een 12mm dik stuk pantser te doorboren. Door de dikke pantser van de Tiger I RC tank, was deze tank nagenoeg onverslaanbaar. De geallieerde zagen dan ook met regelmaat vol verbijstering de afgevuurde granaten letterlijk terugkaatsen. Ondanks het gewicht, was de Tiger I RC tank zeer wendbaar en maar 2km/h trager dan de Panzer III en Panzer IV tanks.

Prestaties van de Torro Tiger I radiografische tank

Met dit ontwerpen van de Tiger I, heeft Torro weer een prachtige replica neergezet. De luxe uitgevoerde RC tank is volledig in elkaar gezet en afgewerkt. Deze RC tank bestaat voor bijna 90% uit metalen onderdelen, waaronder zink, messing en aluminium. De hele onderkant van de Tiger I RC tank, is bijvoorbeeld gemaakt van metaal. Dit geld ook voor de loop van het kanon. De bovenkant van deze RC tank is vervaardigd van kunststof en voorzien van een metalen afwerking. Ook de vertandingen en kettingen van de Tiger I zijn gemaakt van metaal.

Een nieuwe feature bij de Tiger I RC tank is het vernieuwde oplaadmechanisme. Zo kun je de accu van de Tiger I via een laadaansluiting op de RC tank opladen. Je hoeft dan ook niet langer de accu uit de RC tank te halen. Daarnaast is de Tiger I RC tank voorzien van een rook functie, waarmee je de strijd goed kan nabootsen. Ook de geluidseffecten van de Tiger I zijn prima verwerkt in deze RC tank. De RC tank kan 360 graden draaien, is volledig wendbaar en heeft een nieuwe vering bij de wielen.

De Torro Tiger I RC tank kopen?

Ben je opzoek naar een tank met een beslissende rol in Wereld Oorlog II? Dan is de Torro I tank een absolute aanrader. De RC tank is voorzien van een oplader en batterij en kan direct na het uitpakken worden gebruikt. Verder is de Tiger I RC tank voorzien van ongeveer 100 patronen en is ook de liquid smoke meegeleverd.

Specificaties van de Torro Tiger 1 RC tank

Hieronder volgt een overzicht met de belangrijkste specificaties van de Torro Tiger 1 radiografische tank:

lengte (totaal):
40cm

breedte:
23cm

maximale snelheid:
18 km/h

motor:
2x280 Super Engines en 3x 130 Super Motors

controller:
2,4 GHz radio controller

USP's van de Torro Tiger 1 bestuurbare tank

  • kant en klaar vanuit de doos
  • kanon te bewegen via de afstandsbediening
  • infrarood laser systeem detecteert schoten
  • diverse geluiden (kanonschot, opstarten, rijden, etc)
Review van op

Ik heb de Tiger I RC tank van Torro nu zo'n 3 weken in huis. De motor van de RC tank maakt een krachtig geluid bij het rijden wat het geheel erg realistisch maakt. Je kan de loop alle kanten op bewegen en ook de tank zelf is erg wendbaar en flexibel. In mijn achtertuin heb ik best wat zand liggen, de tank kwam hier prima op vooruit. Ook heuvels en bergjes waren geen probleem.

Zelf heb ik een camera op de koepel gezet, dit maakt het gebruik nog leuker. Je kan zelf zo voor het gevoel meerijden en denken in de veldslag. Het afvuren van een BB kogel gaat met best wat snelheid. Wel vind ik het jammer dat hier geen speciale geluidseffecten bij komen kijken. Het herladen gaat echter wel snel en de laser helpt echt om goed te kunnen richten.

De meegeleverde stickers vind ik goed passen bij de RC tank, en het is prettig dat je zelf kan kiezen of je deze wil gebruiken of niet. Wederom blij met mijn aankoop, ik blijf toch kiezen voor Torro als het aankomt op tanks. De kwaliteit is gewoon altijd goed en ik heb nog nooit problemen met mijn product gehad.