Traxxas Nitro 4-Tec 3.3

434,95
Jong of oud, snelheid fascineert ons allemaal. Lekker sleutelen en racen met een RC auto is dan ook iets waar je urenlang mee zoet kan zijn. Kan het nog sneller? Jazeker..!

Direct leverbaar (razendsnel bij je thuis)

Over de Traxxas Nitro 4-Tec 3.3 RC auto

Over deze RC auto hoeft eigenlijk maar weinig gezegd te worden. De Traxxas Nitro 3.3 met vier wiel aandrijving is namelijk in 2014 gekozen tot snelste on-road model ter wereld. Ook in Amerika zijn er door deze RC auto al meerdere prijzen binnengesleept: beste auto van het jaar, beste nitro on-road auto en beste nitro engine om er een paar te noemen.

De Traxxas Nitro 4-Tec 3.3 RC auto is een extreem snelle on-road sedan. De auto is uitgerust met de TRX 3.3 Racing Engine. Dit zorgt ervoor dat de RC auto snelheden van maarliefst 120km/h kan behalen. Ook is de Traxxas Nitro 4-Tec 3.3 voorzien van een EZ-Start module. Zo kan je door enkel op een knop te drukken de RC auto laten starten. De auto is voorzien van de Traxxas TQi 2,4GHz controller, die een bereik heeft van maar liefst 300 meter.

Prestaties van de Traxxas Nitro 4-Tec 3.3 radiografische auto

De Traxxas Nitro 4-Tec 3.3 radiografische auto is voorzien van de uitgebreide TQi zender. Deze zender zorgt ervoor dat je gebruik kan maken van telemetrie sensoren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het toerental of de snelheid van de RC auto. Optioneel is er voor de Traxxas Nitro 4-Tec 3.3 radiografische auto een extra docking base station beschikbaar. Met dit docking station kun je de waardes ook laten weergeven op je iPhone of iPad.

Zoals te verwachten is de TQi zender van deze RC auto volledig in te stellen. Zo kun je bijvoorbeeld eindpunten instellen (EPA) voor het stuur of gas. Ook kun je de stuurgevoeligheid (EXPO) en de gasgevoeligheid (EXPO) het stuur percentage (Dual Rate) het rem percentage (Dual Rate) en de gas trim instellen. De zender van de Traxxas Nitro 4-Tec 3.3 radiografische auto maakt geen gebruik van kristallen en heeft een bereik van ongeveer 300 meter. Je hebt geen vaste frequentie en kunt dus zonder problemen tegelijk met andere mensen gaan rijden.

De Traxxas Nitro 4-Tec 3.3 RC auto kopen?

Is snelheid de doorslaggevende factor in je zoektocht naar de juiste RC auto? Dan kunnen we je geruststellen, er is geen sneller model te kopen dan de Traxxas Nitro 4-Tec 3.3 RC auto. De RC auto is volledig gebruiksklaar vanuit de doos, voorzien van een accu en een fles benzine om meteen te kunnen gaan racen.

Specificaties van de Traxxas Nitro 4-Tec 3.3 RC auto

Hieronder volgt een overzicht met de belangrijkste specificaties van de Traxxas Nitro 4-Tec 3.3 radiografische auto:

lengte (totaal):
43,2cm

breedte:
19,4cm

maximale snelheid:
112 km/h

motor:
TRX® 3.3 Racing Engine met EZ-Start®

controller:
TQi™ 2,4GHz met Traxxas Link Wireless Module

USP's van de Traxxas Nitro 4-Tec 3.3 bestuurbare auto

  • kant en klaar vanuit de doos
  • voorzien van de nieuwe TQi™ 2,4GHz controller
  • in 2014 verkozen als snelste RC auto
  • voorzien van de nieuwe TRX® 3.3 Racing Engine
Review van op

Ik ben nu een paar weken de trotse bezitter van de Traxxas Nitro 4-Tec 3.3. De McLaren body van deze auto sprak me meteen aan evenals de krachtige motor in dit model. Onder de body zit dan ook een hoop elektronica om vooruit te komen. Wat een sterke auto!

Wat ik er ook mooi aan vind is de ez start dit werkt echt heel prettig. Heb een ander model auto gehad waar men ook zoiets bij beloofde maar dit werkte niet goed. Ook de transmissie en de originele wielen vind ik tof. Zelfs de velgen zien er goed uit, dit vervang ik meestal bij het kopen van een rc auto maar ik laat deze er mooi op zitten.

Minder aan deze auto vind ik de ontvanger. Die is toch een stuk groter dan ik had gedacht. Hij is ook best zwaar en ik had ook verwacht dat die wat kleiner zou zijn. Het geluid daarentegen is echt geweldig, je hoort gewoon de snelheid en ruikt soms het rubber van de banden. Ben er mee op het parcours geweest en de maximale snelheid die ik eruit kreeg was 121 KM/h. Echt een aanrader dus voor de snelheidsfan met hoge verwachtingen van zijn rc auto!