Torro Sherman M4A3 (1:16 / IR)

495,95
Door de modder, het losse zand of het heuvelachtige terrein rijden met een RC tank, is leuk om te doen. Simuleer een complete veldslag en geniet van de vele uitbreidingen die een RC tank heeft.

Direct leverbaar (razendsnel bij je thuis)

Over de Torro Sherman M4A3 RC tank

Hoewel de geallieerde aan de winnende hand waren tijdens de Tweede Wereldoorlog, was er toch een angst voor de Duitse Tiger en Panther tanks. En dan met name op het gebied van vuurkracht en beschermende pantser. Alleen door de grote hoeveelheid tanks, wisten de Verenigde Staten de Duitsers te evenaren. De Sherman tank presteerde namelijk niet goed tegen de Duitse tegenstander in een een-op-een gevecht.

Interessant genoeg hadden de Amerikanen voor het uitbreken van de oorlog enkele zware tanks ontwikkeld. Tijdens de oorlog moest er echter worden overgestapt op lichtere tanks. De Amerikaanse tanks moesten namelijk via de boot worden getransporteerd vanaf Detroit. Dit zorgde voor wat beperkingen op het gebied van design. Hoe groter de tank, hoe minder er op een boot konden.

Ondanks dat de Tiger en Panther tanks groter en krachtiger werden ontworpen dan de Sherman, was de Sherman minder zwaar en wendbaarder. De Duitse tanks werden dan ook vaak op een vaste plek gezet. Hier werden ze met munitie en communicatie apparatuur bevoorraad. Dit zorgde ervoor dat de tanks niet verplaatst hoefde te worden, wat benzine besparend was.

De grootste reden voor het succes van de Sherman, bleek toch wel de stabiele maximale prestatie en de minimale onderhoud vereisten. Deze factor zorgde er op het slagveld voor dat de Sherman M4A4 tank de tegenstander inhaalde op snelheid en wendbaarheid. Hierdoor behaalde de Sherman uiteindelijk met regelmaat de overwinning. Met maar liefst 50.000 vervaardigde tanks, was de Sherman de meest geproduceerde tank tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Prestaties van de Torro Sherman M4A3 radiografische tank

Het Duitse Torro is een bekende speler op de RC tank markt. Verschillende varianten en modellen hebben we de afgelopen jaren al mogen aanschouwen. Stuk voor stuk voldoen deze radiografisch bestuurbare tanks aan de hoge kwaliteitseisen van de Duitsers. Ieder model is uniek en voorzien van diverse accessoires.

De Torro Sherman M4A3 is hier dan ook geen uitzondering op. Deze radiografisch bestuurbare tank is een perfecte replica van het origineel. De schaal van de tank is 1:16 en de RC tank word geleverd in een luxe houten krat van Torro. Ook deze Sherman M4A3 RC tank is netjes afgewerkt en geverfd met een airbrush.

Deze RC tank is voorzien van een rook functie en heeft een 6MM BB kanon. Hiermee kun je BB kogels afvuren tot wel 25 meter ver. De radiografisch bestuurbare tank is voor 90% gemaakt van hoge kwaliteit metalen onderdelen. Zo zijn er metalen kettingen en ook de vertandingen zijn van metaal. Nieuw aan dit model is het oplaadsysteem. Je kunt de accu van deze RC tank opladen via een laadaansluiting. De batterij hoeft dus niet uit de Sherman M4A3 gehaald te worden.

De Torro Sherman M4A3 RC tank kopen?

Deze RC tank was het gezicht van de geallieerde in de Tweede Wereldoorlog. Dankzij de grote productiecapaciteit van de Amerikanen, werden de Duitsers onder de voeten gelopen. De RC tank is snel, wendbaar en beschikt over een sterk kanon. Ben je opzoek naar een complete radiografisch bestuurbare tank met een belangrijke rol in de Tweede Wereldoorlog, dan is de Sherman M4A3 van Torro de geschikte kandidaat!

Specificaties van de Torro Sherman M4A3 RC tank

Hieronder volgt een overzicht met de belangrijkste specificaties van de Torro Sherman M4A3 radiografische tank:

lengte (totaal):
38cm

breedte:
16,3cm

maximale snelheid:
8 km/h

motor:
8500 omwentelingen per minuut

controller:
2,4 GHz radio controller

USP's van de Torro Sherman M4A3 bestuurbare tank

  • 2mm dikke ijzeren rupsband
  • kant en klaar vanuit de doos
  • voorzien van luxe houten krat
  • afvuren van BB en rookkogels
Review van (RadioControlExpert) op

De eerste pro-uitvoering van een Torro RC tank die we in onze webshop hebben opgenomen. Deze RC tank op het luxueuze houten krat geeft een geweldig mooi aanblik. De nieuwe 2.4GHz uitvoering is een goede keuze. Het maakt het mogelijk om deze RC tank te besturen terwijl er andere RC tanks in de buurt zijn.

De 6MM BB kogels halen inderdaad een grote afstand. Leuk is ook dat deze RC tank is voorzien van een rookkanon. Dit is een mooi detail tijdens een simulatie. Al met al is ook de Sherman M4A3 een perfect afgewerkte, complete RC tank zoals we van Torro gewend zijn.