Torro Kingtiger (1:16 / IR)

448,95
Door de modder, het losse zand of het heuvelachtige terrein rijden met een RC tank, is leuk om te doen. Simuleer een complete veldslag en geniet van de vele uitbreidingen die een RC tank heeft.

Direct leverbaar (razendsnel bij je thuis)

Over de Kingtiger RC tank

De originele tank waar deze op afstand bestuurbare tank op gebaseerd is heet eigenlijk Panzerkampfwagen Tiger Ausf. B, maar kreeg de Duitse bijnaam Königstiger. Onder de geallieerden stond de tank dan ook bekend als de Kingtiger. De tank werd in de tweede helft van de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers gebruikt als “upgrade” voor de originele Tiger. De Kingtiger neemt de dikke pantserlaag van zijn voorganger mee, maar leent het schuine pantser van de middelgrote Panther-tank. Tijdens de oorlog hebben de Duitsers geen enkele tank ingezet die zwaarder was – de Kingtiger woog bijna 70 ton.

Met het krachtige 88 mm L/71-kanon kon de Tiger Ausf. B alle bestaande geallieerde tanks op anderhalve kilometer afstand uitschakelen. De Kingtiger werd onder andere ingezet in de Slag om Normandië. Aanvankelijk zouden er meer dan duizend Kingtigers geproduceerd worden in Duitse fabrieken, maar bombardementen van de Geallieerden zorgden ervoor dat er bijna 700 van de tanks verloren gingen. Uiteindelijk heeft het Duitse leger en de SS ongeveer 500 Kingtigers ingezet in de laatste twee jaar van de oorlog.

Prestaties van de Torro Kingtiger radiografische tank

De Torro Kingtiger RC-tank is een heel waarheidsgetrouw schaalmodel van de originele Kingtiger-tank. De op afstand bestuurbare tank bestaat vrijwel helemaal uit metaal, en is niet geverfd. Zo kun je de Kingtiger zelf de gewenste kleur geven, of meteen beginnen met rijden. De RC-Kingtiger is namelijk vanuit de doos meteen gebruiksklaar. Met de bijgeleverde controller bestuur je de tank op een vloeiende en realistische manier. Je hebt daarnaast ook volledige controle over het kanon: die kan omhoog en omlaag bewegen, en 360 graden draaien.

De Kingtiger RC is verder uitgerust met een infrarood gevechtssysteem. Daarmee kun je een gevecht nabootsen met andere tanks met een dergelijk systeem. De Kingtiger laat daarbij niets aan de verbeelding over: na ieder schot deinst de tank een beetje achteruit door realistische terugslag, licht de loop van het kanon op en komt er zelfs een beetje rook uit. Verder beschikt de op afstand bestuurbare tank natuurlijk over goede geluidseffecten en lampen. Zo rijdt, oogt en klinkt de Torro Kingtiger RC precies zoals de echte tank.

Ben je van plan erop uit te gaan met je tank? Dan hoef je niet moeilijk te doen met batterijen. Bij de Kingtiger krijg je namelijk een oplader die je gewoon in de tank kunt steken. Het is dus niet nodig om de tank er helemaal voor open te maken.

De Torro Kingtiger RC tank kopen?

Ben je al enthousiast over de Torro Kingtiger RC-tank? Kijk hieronder dan nog even naar de belangrijkste feiten over het model op een rijtje. Zo weet je nog zekerder dat dit het perfecte model voor jou is.

Kleur:
woestijncamouflage
Editie:
Torro Pro-editie
Schietfunctie:
infrarood (IR)
Schaal:
1:16
Vering:
torsiestaafvering
Kanon:
metaal
Kanonring:
360 graden te draaien
Romp:
metaal
Schakelbak:
metaal
Knuckle:
metaal
Wielen:
metaal
Tracks:
plastic
Gewicht:
6KG

Specificaties van de Torro Kingtiger RC tank

Hieronder volgt een overzicht met de belangrijkste specificaties van de Torro Kingtiger radiografische tank:

lengte (totaal):
65cm

breedte:
20cm

accu:
7.2V/2000mAh

controller:
2,4 GHz radio controller

USP's van de Torro Kingtiger bestuurbare tank

vanuit de doos klaar voor gebruik
inclusief controller waarmee je de tank én het kanon kunt bewegen
infrarood gevechtssysteem
realistische geluids-, licht- en rookeffecten
Review van op

Super snel in huis en een top model!