Torro M41 Walker Bulldog (1:16 / IR)

228,95
Door de modder, het losse zand of het heuvelachtige terrein rijden met een RC tank, is leuk om te doen. Simuleer een complete veldslag en geniet van de vele uitbreidingen die een RC tank heeft.

Direct leverbaar (razendsnel bij je thuis)

Over de Torro M41 Walker Bulldog RC tank

Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog beschikten de geallieerden over een lichte tank. De M24 Chaffee had een belovend ontwerp. Toch bleek de bepantsering van de tank niet sterk genoeg, voor de rol van verkenner. Daarom begon in 1947 het Amerikaanse leger met het T37 programma. Doelstelling was een tank te ontwikkelen die via de lucht vervoert kon worden en voorzien was van een 76mm kanon. Dit project vormde de basis van M41 'Little Bulldog' tank. Deze naam bleef de tank houden, tot generaal Walton Walkor overleed in Korea tijdens een auto ongeluk. De naam werd toen veranderd in M41 Walker Bulldog, als eerbetoon aan de generaal.

De tank werd tussen 1953 en eind jaren 60 geproduceerd. Er zijn in totaal 3728 exemplaren op de markt gekomen. Vanaf de start van de productie, verving de M41 Walker Bulldog de M24 Chaffee. Een vierkoppige bemanning bestuurde de tank. De M41 Walker Bulldog is vooral actief geweest in Vietnam. Vanaf de komst was dit model populair. Niet alleen door de prestaties en mogelijkheden, maar ook omdat het een betrouwbare tank was. In de jungle had de M41 Walker Bulldog door zijn gewicht een groot voordeel.

Het meest bekend werd de M41 Walker Bulldog tank in 1971, tijdens operatie Lam Son 719. Doelstelling van deze operatie was het verstoren van de Noord Vietnamese bevoorrading. Tijdens deze slag, vernietigde de M41 tanks 6 Sovjet T-54 tanks. Daarnaast sneuvelde ook lichtere voertuigen.

Internationaal is de M41 ook een bekende tank. Zo zijn er verkopen geweest aan bijvoorbeeld Guatemala, Somalië, Taiwan, Uruguay en Vietnam. De M41 Walker Bulldog word vandaag de dag nog steeds gebruikt. Het design was voor de tijd revolutionair. Op de M42, de opvolger van de M41 Walker Bulldog, is hetzelfde chassis gebruikt en ook het M75 Duster Anti-Air kanon mocht blijven.

Prestaties van de Torro M41 Walker Bulldog radiografische tank

Van het Duitse Torro verwachten we eigenlijk niets anders dan een hoogwaardige, kwalitatieve RC tank. Het bedrijf heeft er al meerdere soorten op de markt gebracht, die allen voldoen aan de hoge Duitse kwaliteitseisen. Zoals altijd is elk geleverd model een uniek exemplaar.

De Torro M41 Walker Bulldog RC tank is hierop dan ook geen uitzondering. Deze luxe RC tank wordt compleet geleverd en beschikt over verschillende exclusieve functies. Ook dit is weer een zeer goed ogende replica, die direct vanuit de doos kan worden gebruikt. De RC tank is netjes afgewerkt en de verf is aangebracht via een airbrush. Een groot deel van deze radiografisch bestuurbare tank bestaat uit luxe metalen onderdelen. Zoals bijvoorbeeld de tracks, en de aandrijfas.

Ook is de Torro M41 Walker Bulldog radiografische tank voorzien van een rook functie. Daarnaast is het geluid afkomstig uit de nieuwe speakers. Het kanon van de Torro M41 Walker Bulldog RC tank is 6mm. De BB kogels hebben een bereik van maximaal 25 meter.

De Torro M41 Walking Bulldog RC tank kopen?

Ben je opzoek naar een luxe en volledige RC tank die direct gebruikt kan worden? Een RC tank die een belangrijke rol speelde voor de geallieerde na de Tweede Wereldoorlog? Die vandaag de dag nog in gebruik is? Dan kun je eigenlijk niet om de Torro M41 Walker Bulldog RC tank heen. Deze RC tank speelde, zoals je hierboven kunt lezen, een belangrijke rol in de Vietnamoorlog. Daarnaast is Torro een van de meest kwalitatieve producten van RC tanks. Een absolute aanrader dus!

Specificaties van de Torro M41 Walker Bulldog RC tank

Hieronder volgt een overzicht met de belangrijkste specificaties van de Torro M41 Walker Bulldog radiografische tank:

lengte (totaal):
40cm

breedte:
23cm

maximale snelheid:
7 km/h

motor:
8500 omwentelingen per minuut

controller:
2,4 GHz radio controller

USP's van de Torro M41 Walker Bulldog bestuurbare tank

  • kanon te bewegen via de afstandsbediening
  • kant en klaar vanuit de doos
  • voorzien van ijzeren tracks
  • afvuren van BB en rookkogels
Review van (RadioControlExpert) op

Het mogen testen van deze Torro RC tank is absoluut geen straf. Zoals ik al vaker heb gezegd ben ik een echte Torro fan. Ook deze tank is super eenvoudig in bediening, ik kon er probleemloos mee door rul zand rijden, ook helling op.

De geluiden van deze RC tank zijn wederom geweldig en ook het afvuren van de BB kogels gebeurd met een mooi geluid. Tof aan deze editie vind ik dan ook de ijzeren tracks. Dit geeft meer body aan de tank en zorgt ook voor een betere wegligging.